Snežienkova 1/A, 971 01 Prievidza
SK
CS
EN

PSCR nahradilo a doplnilo PSB

KATEGÓRIA

 V automobilovom priemysle a jeho dodávateľskom reťazci je čoraz dôležitejšie reagovať na nové technológie, meniace sa trhy a neustále rastúce kvalitatívne a bezpečnostné požiadavky. Výrobok môže byť uvedený na trh len vtedy ak v prípade jeho zamýšľaného alebo predvídateľného použitia neohrozuje bezpečnosť a zdravie osôb.

Nielen samostatní výrobcovia OEM, ale organizácie v celom dodávateľskom reťazci sú povinné zaistiť bezpečnosť a zhodu svojich výrobkov (napríklad v požiadavke koncernu Volkswagen vo Formel Q). Dôležité je dodržiavať legislatívne požiadavky o integrite výrobkov a bezpečnostné požiadavky v krajine odoslania a zároveň v krajine užívania výrobku alebo služby. Ak sa ukáže, že výrobky sú na trhu „nebezpečné“, organizácia má povinnosť prijať nevyhnutné opatrenia na ochranu zákazníkov alebo širokej verejnosti. Výsledná povinnosť starostlivosti je základom pre správne zaobchádzanie s otázkami bezpečnosti a zhody. Aby si zodpovedné osoby v organizácii boli vedomé a porozumeli požiadavkám, ktoré sú kladené na zástupcu za bezpečnosť a zhodu produktu, musia mať tieto osoby komplexné informácie a kvalifikáciu v tejto oblasti.

Norma IATF 16949 zdôrazňuje túto tému v kapitole 4.4.1.2 Bezpečnosť produktu. Nový zväzok VDA "Integrita produktu" postavil túto tému na širšom základe, takže požiadavky sa netýkajú iba zákazníkov, ale aj všetkých spoločností v dodávateľskom reťazci, ktoré sa majú orientovať na tento štandard. Predtým funkcia "PSB - Zmocnenec za bezpečnosť produktu", sa tak stáva funkciou "PSCR - Zmocnenec za bezpečnosť a zhodu produktu".

Absolvovaním školenia "PSCR - Zmocnenec za bezpečnosť a zhodu produktu" splníte jednu zo špecifických požiadaviek OEM a požiadaviek IATF 16949 (dvojdňové školenie). Ak už máte absolvované školenie "PSB - Zmocnenec za bezpečnosť produktu" a pôsobíte na tejto pozícii je postačuje absolvovať jeho nastavbu (jednodňové školenie). Školenie zdôrazňuje požiadavky koncernu Volkwagen, ale aj ďalších nemeckých výrobcov automobilov (BMW, Daimler atď.). Po školení budete schopní identifikovať riziká, rozpoznať a minimalizovať ich v súčasných i nových projektoch na základe príkladov z reálneho sveta.

Odporúčané školenia:

Názov školenia Trvanie školenia Miesto konania Cena Najbližší termín
2 dni (8:00 - 14:00)
Online 359,00 €
430,80 € s DPH
03.06.2024 - 04.06.2024 + 2
1 deň (8:00 - 14:00)
Online 199,00 €
238,80 € s DPH
05.06.2024 + 2

Podobné články

Ako prebiehal úspešný projekt implementácie Lean

Ako prebiehal úspešný projekt implementácie Lean

KATEGÓRIA

Chcete zlepšiť OEE? Vieme Vám pomôcť pomocou projektov implementácie Lean.

Zobraziť viac
Projekt Nestrať prácu – vzdelávaj sa mení svoj názov na Zručnosti pre trh práce

Projekt Nestrať prácu – vzdelávaj sa mení svoj názov na Zručnosti pre trh práce

KATEGÓRIA

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR od 8. apríla 2024 spúšťa nový národný projekt Zručnosti pre trh práce, cez ktorý bude možné získať finančnú podporu na vzdelávanie alebo rekvalifikáciu.

Zobraziť viac
Aké zmeny MMOG/LE prináša aktuálna verzia 6 pre dodávateľský reťazec v automotive?

Aké zmeny MMOG/LE prináša aktuálna verzia 6 pre dodávateľský reťazec v automotive?

KATEGÓRIA

Členovia AIAG a Odette spolu s etablovanými priemyselnými partnermi a zainteresovanými stranami sa rozhodli vydať novú verziu MMOG/LE, s cieľom podporiť nasledujúce ciele pre stabilnejší a predvídateľnejší dodávateľský reťazec.

Zobraziť viac
ISO/IEC 42001:2023 - Riadenie systému umelej inteligencie

ISO/IEC 42001:2023 - Riadenie systému umelej inteligencie

KATEGÓRIA

Umelá inteligencia (AI) spôsobila revolúciu v mnohých odvetviach, ale jej rýchly rast priniesol aj obavy týkajúce sa etiky, súkromia a bezpečnosti. A práve na riešenie týchto výziev Medzinárodná organizácia pre normalizáciu a Medzinárodná elektrotechnická komisia navrhla normu ISO/IEC 42001.

Zobraziť viac

Newsletter