Snežienkova 1/A, 971 01 Prievidza
SK
CS
EN

ESG – využite efektívne čas na implementáciu v roku 2024. Urobte prvý krok a začnite s prípravou a vzdelávaním v oblasti ESG vo Vašej organizácii!

KATEGÓRIA

 

Dôležitou súčasťou prípravy firiem v rámci procesu implementácie ESG je byť včas a dobre pripravený, čo znamená:

  • mať pripravenú metodiku a zabezpečené postupy,
  • vedieť analyzovať a zbierať údaje,
  • správne porozumieť a spracovať  prísne štruktúrované požiadavky na výkazníctvo stanovené smernicami Európskej únie.

Vedeli ste, že pri príprave ESG výkazníctva je potrebné spracovať viac ako 80 rôznych údajov, čo predstavuje takmer 1000 kvalitatívnych, či kvantitatívnych hodnôt a charakteristík?

 

Pripravenosť a úroveň organizácie sa posudzuje v nasledujúcich štyroch oblastiach zverejňovania informácií a výkazníctva:

 

Každý z vyhodnocovaných ESG  štandardov je potom špecifickou aplikáciou vyššie uvedených požiadaviek a súčasťou štruktúrovanej správy.

Zmena klímy, spotreba energie a energetický mix, uhlíková stopa, spotreba vody, ochrana biodiverzity, požiadavky na obehovú ekonomiku, ale aj rešpektovanie potrieb zainteresovaných strán, ochrana a bezpečnosť zamestnancov a pracovníkov v hodnotovom reťazci, ich práva, podniková kultúra a obchodné správanie a veľa ďalších – to všetko sú témy,  na ktoré je potrebné sa pripraviť.

Hovoriť, premýšľať, analyzovať, osloviť kolegov, navrhnúť, hľadať, nájsť a správne vyhodnotiť dostupné údaje... vysvetľovať,  školiť sa, rozumieť....to všetko sú návody na to, ako využiť čas, získať náskok, zvládnuť problematiku ESG a dobre a dôsledne sa pripraviť na budúci reporting.

ESG nie je len správa, to je aj:

  • „životný štýl a obraz kvality riadenia spoločnosti“ – jej DNA
  • konkurenčná výhoda, spôsob, ako zvýšiť atraktivitu, meniť postoje, starať sa, chrániť, zveľaďovať.

V rámci nášho odborného ESG školenia si vysvetlíme tieto a mnohé ďalšie témy a požiadavky, spoločnou diskusiou sa pokúsime zhodnotiť stav vo Vašej spoločnosti a správne Vás nasmerovať...

Dôležitá je včasná analýza a navrhnutá dôsledná príprava.... Neváhajte, urobte prvý krok, budeme radi keď sa na nás obrátite ohľadom vstupnej GAP analýzy či in-house školenia. Tešíme sa na Vás...

Odporúčané školenia:

Názov školenia Trvanie školenia Miesto konania Cena Najbližší termín
1 deň (08:00 - 14:00)
Online 290,00 €
348,00 € s DPH
30.09.2024 + 1

Podobné články

Informačná bezpečnosť: Základné princípy a best practice

Informačná bezpečnosť: Základné princípy a best practice

KATEGÓRIA

V dnešnej digitálnej dobe je informačná bezpečnosť kriticky dôležitá pre každú organizáciu. Hrozby sa neustále vyvíjajú a útočníci hľadajú nové spôsoby, ako zneužiť zraniteľnosti. V tomto blogovom príspevku sa pozrieme na tri kľúčové oblasti informačnej bezpečnosti: Phishing, Active Directory a bezpečnosť vývoja aplikácií a softvéru.

Zobraziť viac
Agilné princípy a Scrum: Zrýchlenie dodávok a efektívne reakcie na zmeny

Agilné princípy a Scrum: Zrýchlenie dodávok a efektívne reakcie na zmeny

KATEGÓRIA

Zmeny v technológiách, zmeny na trhu...ako promptne reagovať? Najefektívnejšie riešenie je prijatie agilných princípov a framworku Scrum. Ak ste o nich ešte nepočuli, dozviete sa viac.

Zobraziť viac
ESG  - je najvyšší čas začať

ESG - je najvyšší čas začať

KATEGÓRIA

Správa o trvalej udržateľnosti, nefinančný audit, ESG ... počuli ste už o nich? Sú to témy, ktoré sa postupne stávajú súčasťou úvah a diskusií vo veľkých firmách, ale aj u ich menších partnerov a dodávateľov.

Zobraziť viac

Newsletter