Snežienkova 1/A, 971 01 Prievidza
SK
CS
EN

Spoločnosť CeMS ďakuje zdravotníkom v boji s COVID-19

KATEGÓRIA

 

odovzdanie ochranných pomôcok zdravotníkom spoločnosťou CeMS pred Bojnickou nemocnicou

 

Aktuálna kríza spojená s pandémiou COVID-19 zasiahla naozaj takmer všetkých. Naša spoločnosť CeMS nie je výnimkou a situácia spôsobená korona vírusom nás negatívne ovplyvnila. Po ohlásení krízového stavu sme boli nútení nedobrovoľne zrušiť alebo preložiť viacero dohodnutých školení. Straty spôsobené COVID-19 už radšej ani nevyčíslujeme. 

Rozhodli sme sa prijať okamžité opatrenia na zníženie dopadov na spoločnosť a zároveň sme pripravili krízový plán s viacerými scenármi. Rozhodli sme sa v záujme spoločnosti pre pesimistickejšiu variantu aby sme boli schopní bez ďalších dodatočných investícií prežiť do konca roka 2020. Preto sme v prvom kroku preventívne znížili náklady – ďakujeme celému tímu za pochopenie vážnosti situácie a prejavenie súdržnosti a lojality voči spoločnosti aj v ťažkých časoch. 

Následne sme v rámci zabezpečenia ochrany vyhlásili 16.3.2020 home office. Preorientovali sme kľúčové projekty do online sveta aby sme v čo najväčšej miere zabezpečili ochranu zdravia našich lektorov, audítorov a zákazníkov. V priebehu týždňa sme spustili online formu auditov a školení. Postupne sme vyladili procesy a aktuálne prebieha väčšina našich činností online – ĎAKUJEME našim zákazníkom, lektorom a audítorom, že boli ochotní prijať túto zmenu a rýchlo sa jej prispôsobiť.

Uvedomujeme si závažné dopady COVID-19 na naše okolie a zároveň dôležitosť úspešného zvládnutia celej situácie. Preto sme sa rozhodli pomôcť zdravotníkom v boji s COVID-19 a podporiť ich.

Od apríla venujeme 2% zo všetkých otvorených online školení na nákup chýbajúcich zdravotníckych a ochranných pomôcok. 

V rámci pomoci zdravotníkom sme začali nemocnicou s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach kde boli pozitívne testovaní 12 zamestnanci. Po komunikácii s nemocnicou sme odovzdali na pľúcne oddelenie nasledovné ochranné pomôcky: 

  • 10 ks ochranných masiek Gevorkyan Ljusi
  • 10 ks antivirotických overalov
  • 50 ks chirurgických rúšok
  • 100 ks ochranných rukavíc

ochranné pomôcky darované zdravotníkom spoločnosťou CeMS

 

Ochranné pomôcky sme zakúpili od našich zákazníkov, aby sme zároveň podporili vzájomnú spoluprácu. Ochranné masky boli zakúpené od spoločnosti GEVORKYAN, s.r.o. (www.gevorkyan.sk), s ktorou už viac ako 10 rokov spolupracujeme v oblasti systémov manažérstva a školení. Spoločnosť GEVORKYAN, s.r.o. považujeme za výnimočnú hlavne pre jej schopnosť vyrábať produkty, ktoré nedokážu realizovať konkurenti a rýchle prispôsobenie sa požiadavkám trhu – v priebehu pár týždňov boli schopní vyvinúť nový produkt ochranných masiek a preorientovať výrobu. Ďalšie ochranné pomôcky sme zakúpili od spoločnosti IPC – SLOVAKIA, s.r.o. (www.chransa.sk), ktorá patrí medzi najväčších distribútorov ochranných pomôcok na Slovensku. V spoločnosti IPC SLOVAKIA, s.r.o. certifikujeme 4 systémy manažérstva a patrí medzi zákazníkov, ktorí vzorovo plnia požiadavky noriem.

Uvedomujeme si, že je to len kvapka v mori. S touto iniciatívou budeme pokračovať v pomoci až do ukončenia krízového stavu vyhláseného v SR a ČR. Zdravotníctvo je momentálne najviac zraniteľná a najviac dôležitá oblasť. Podporte aj VY našich zdravotníkov formou online školenia.

Tím CeMS

 

Mohlo by Vás zaujímať:

Ako prebiehajú online školenia od spoločnosti CeMS

 

Podobné články

Deň Zeme: Oslava našej planéty a výzva na jej ochranu

Deň Zeme: Oslava našej planéty a výzva na jej ochranu

KATEGÓRIA

Deň Zeme, ktorý sa každoročne oslavuje 22. apríla, je medzinárodný sviatok venovaný našej planéte. Je to deň, kedy si pripomíname krásu a krehkosť Zeme a našu zodpovednosť za jej ochranu.

Zobraziť viac
Ako prebiehal úspešný projekt implementácie Lean

Ako prebiehal úspešný projekt implementácie Lean

KATEGÓRIA

Chcete zlepšiť OEE? Vieme Vám pomôcť pomocou projektov implementácie Lean.

Zobraziť viac
Projekt Nestrať prácu – vzdelávaj sa mení svoj názov na Zručnosti pre trh práce

Projekt Nestrať prácu – vzdelávaj sa mení svoj názov na Zručnosti pre trh práce

KATEGÓRIA

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR od 8. apríla 2024 spúšťa nový národný projekt Zručnosti pre trh práce, cez ktorý bude možné získať finančnú podporu na vzdelávanie alebo rekvalifikáciu.

Zobraziť viac
Aké zmeny MMOG/LE prináša aktuálna verzia 6 pre dodávateľský reťazec v automotive?

Aké zmeny MMOG/LE prináša aktuálna verzia 6 pre dodávateľský reťazec v automotive?

KATEGÓRIA

Členovia AIAG a Odette spolu s etablovanými priemyselnými partnermi a zainteresovanými stranami sa rozhodli vydať novú verziu MMOG/LE, s cieľom podporiť nasledujúce ciele pre stabilnejší a predvídateľnejší dodávateľský reťazec.

Zobraziť viac

Newsletter