Snežienkova 1/A, 971 01 Prievidza
SK
CS
EN

Z konferencie: Pokročilé stratégie znižovania rizík a praktické nástroje a techniky pre ich posudzovanie

KATEGÓRIA

Konferencia organizovaná spoločnosťou eFocus, ktorá sa konala 20.3.2019 bola zameraná na riadenie a elimináciu rizík vo všetkých oblastiach podnikateľských činností - systémy, procesy, produkty. Spoločnosť CeMS, s.r.o. v zastúpení Ing. Ľubomíra Kubinca prezentovala tému riadenie rizík v oblasti business continuity management. Systematický prístup v oblasti riadenia rizík bol prezentovaný hlavne formou využitia postupov podľa medzinárodných noriem ISO 31000:2018,  ISO 22301:2017. Zároveň bol prezentovaný postup obnovy systému a podnikových procesov v prípade, že nastane riziko, ktoré ohrozí existenciu firmy a dodávky zákazníkom. 
 

Pre zaujímavosť uvádzame vybrané ukážky z prezentačných materiálov, v ktorých sú uvedené dôvody prečo implementovať business continuity management, postup pre plánovanie a riadenie business continuity managementu a definovať súvislostí, ktoré môžu ohroziť firmu. 
 

Obr. č. 1 Prečo implementovať business continuity management

 

Obr. č. 2 Proces zavedenia business continuity managementu

 

Obr. č. 3 Definovanie súvislostí a klasifikácia rizík business continuity managementu

 

Obr. č. 4 Postup pre použitie Paretovej analýzy

V priebehu prezentácie sme uviedli niekoľko praktických príkladov ako pripraviť  business continuity plán a havarijný plán pre riadenie rizík. Zaujímavým prínosom konferencie boli aj workshopy, v ktorých sme prezentovali paretovo pravidlo ako jednu z techník pre rýchle posúdenie rizík a ohrození. 
 

Konferencia mala pre všetky zúčastnené strany veľký prínos pretože sa na nej zúčastnili profesionálne firmy, ktoré prezentovali praktické ukážky zvládania rizík. V prípade záujmu Vám vieme pomôcť s implementáciou business continuity managementu priamo vo Vašej organizácii alebo môžete absolvovať školenie Mapovanie procesov a riadenie rizík
 

 

 

 

Podobné články

Aké zmeny MMOG/LE prináša aktuálna verzia 6 pre dodávateľský reťazec v automotive?

Aké zmeny MMOG/LE prináša aktuálna verzia 6 pre dodávateľský reťazec v automotive?

KATEGÓRIA

Členovia AIAG a Odette spolu s etablovanými priemyselnými partnermi a zainteresovanými stranami sa rozhodli vydať novú verziu MMOG/LE, s cieľom podporiť nasledujúce ciele pre stabilnejší a predvídateľnejší dodávateľský reťazec.

Zobraziť viac
ISO/IEC 42001:2023 - Riadenie systému umelej inteligencie

ISO/IEC 42001:2023 - Riadenie systému umelej inteligencie

KATEGÓRIA

Umelá inteligencia (AI) spôsobila revolúciu v mnohých odvetviach, ale jej rýchly rast priniesol aj obavy týkajúce sa etiky, súkromia a bezpečnosti. A práve na riešenie týchto výziev Medzinárodná organizácia pre normalizáciu a Medzinárodná elektrotechnická komisia navrhla normu ISO/IEC 42001.

Zobraziť viac
Ženy v manažmente kvality: Prekonávanie bariér a budovanie úspešnej kariéry

Ženy v manažmente kvality: Prekonávanie bariér a budovanie úspešnej kariéry

KATEGÓRIA

Aká je kariéra manažéra kvality z pohľadu žien, akým prekážkam musia čeliť a ako dokážu uspieť vo svete manažmentu.

Zobraziť viac

Newsletter