Snežienkova 1/A, 971 01 Prievidza
SK
CS
EN

Ženy v manažmente kvality: Prekonávanie bariér a budovanie úspešnej kariéry

KATEGÓRIA

Ženy v manažmente kvality: Prekonávanie bariér a budovanie úspešnej kariéry


V súčasnosti je zastúpenie žien v manažérskych pozíciách stále nižšie v porovnaní s mužmi. To platí aj pre oblasť manažmentu kvality, kde ženy tvoria menšinu. Napriek tomu sa v tejto oblasti stále viac presadzujú a dosahujú významné úspechy.

Bariéry, ktorým ženy v manažmente kvality najčastejšie čelia

 

  • Stereotypy a predsudky: Niektorí ľudia stále vnímajú manažment kvality ako typicky mužskú oblasť. Ženy sa tak musia vyrovnávať s predsudkami a stereotypmi, ktoré im pripisujú nižšie technické znalosti alebo vodcovské schopnosti.
  • Nedostatok mentorov a vzorov: V manažmente kvality je menej ženských vzorov, ktoré by mohli mladé ženy inšpirovať a sprevádzať ich na kariérnej ceste.
  • Rodinná rovnováha: Ženy často čelia náročnej úlohe skĺbiť kariéru s rodinným životom. V manažmente kvality, rovnako ako v iných manažérskych pozíciách, môže byť náročné dosiahnuť rovnováhu medzi prácou a súkromným životom.


Napriek prekážkam sa ženy v manažmente kvality stále viac presadzujú. Vďaka svojim silným stránkam, ako sú precíznosť, detailná orientácia, komunikačné a medziľudské zručnosti, dosahujú významné úspechy.

Ako ženy v manažmente kvality prekonávajú bariéry a budujú úspešnú kariéru

 

  • Vzdelávanie a rozvoj: Neustále vzdelávanie a rozvoj odborných zručností je kľúčom k úspešnej kariére v manažmente kvality. Ženy by sa mali zamerať na získavanie relevantných certifikátov a absolvovanie kurzov, ktoré im pomôžu posilniť ich znalosti a zručnosti.
  • Sieťovanie: Budovanie sietí a kontaktov s ostatnými profesionálmi v oblasti manažmentu kvality je dôležité pre zdieľanie skúseností a vzájomnú podporu. Ženy sa môžu zapojiť do profesných organizácií a zúčastňovať sa konferencií a podujatí.
  • Mentoring a koučing: Vyhľadanie mentora alebo kouča môže ženám pomôcť prekonať bariéry a posunúť sa v kariére. Mentor im môže poskytnúť cenné rady a podporu, zatiaľ čo kouč im môže pomôcť rozvíjať ich vodcovské zručnosti a sebavedomie.
  • Podpora rovnosti príležitostí: Je dôležité, aby sa ženy nebáli ozvať a bojovať za rovnosť príležitostí v manažmente kvality. Môžu sa zapojiť do iniciatív, ktoré podporujú ženy v tejto oblasti, a vyzývať na zmenu stereotypných vnímaní.


Ženy v manažmente kvality: Budúcnosť je jasná


Napriek prekážkam, ktorým ženy v manažmente kvality čelia, je budúcnosť tejto oblasti pre ženy sľubná. Stále viac žien sa presadzuje v tejto oblasti a dosahuje významné úspechy. Vďaka svojim silným stránkam a odhodlaniu budú ženy aj naďalej zohrávať dôležitú úlohu v manažmente kvality a prispievať k zlepšovaniu kvality produktov a služieb.

Príklady úspešných žien v manažmente kvality

 

  • Mary Barra: CEO General Motors, ktorá je jednou z najvplyvnejších žien v biznise.
  • Christine Lagarde: Prezidentka Európskej centrálnej banky, ktorá má bohaté skúsenosti v oblasti financií a manažmentu.
  • Safra Catz: CEO Oracle Corporation, ktorá je známou pre svoje strategické myslenie a obchodné zručnosti.


Tieto ženy sú len niekoľkými príkladmi mnohých úspešných žien v manažmente kvality. Svojou prácou a odhodlaním inšpirujú a sú dôkazom toho, že ženy aj napriek prekážkam a predsudkom dokážu nájsť svoje miesto vo svete manažmentu kvality a vybudovať úspešnú kariéru. 

Odporúčané školenia:

Názov školenia Trvanie školenia Miesto konania Cena Najbližší termín
4 dni (8:00 - 14:00)
Online 499,00 €
598,80 € s DPH
03.09.2024 - 06.09.2024 + 1

Podobné články

Informačná bezpečnosť: Základné princípy a best practice

Informačná bezpečnosť: Základné princípy a best practice

KATEGÓRIA

V dnešnej digitálnej dobe je informačná bezpečnosť kriticky dôležitá pre každú organizáciu. Hrozby sa neustále vyvíjajú a útočníci hľadajú nové spôsoby, ako zneužiť zraniteľnosti. V tomto blogovom príspevku sa pozrieme na tri kľúčové oblasti informačnej bezpečnosti: Phishing, Active Directory a bezpečnosť vývoja aplikácií a softvéru.

Zobraziť viac
Agilné princípy a Scrum: Zrýchlenie dodávok a efektívne reakcie na zmeny

Agilné princípy a Scrum: Zrýchlenie dodávok a efektívne reakcie na zmeny

KATEGÓRIA

Zmeny v technológiách, zmeny na trhu...ako promptne reagovať? Najefektívnejšie riešenie je prijatie agilných princípov a framworku Scrum. Ak ste o nich ešte nepočuli, dozviete sa viac.

Zobraziť viac
ESG  - je najvyšší čas začať

ESG - je najvyšší čas začať

KATEGÓRIA

Správa o trvalej udržateľnosti, nefinančný audit, ESG ... počuli ste už o nich? Sú to témy, ktoré sa postupne stávajú súčasťou úvah a diskusií vo veľkých firmách, ale aj u ich menších partnerov a dodávateľov.

Zobraziť viac

Newsletter