Snežienkova 1/A, 971 01 Prievidza
SK
CS
EN

Projekt Nestrať prácu – vzdelávaj sa mení svoj názov na Zručnosti pre trh práce

KATEGÓRIA

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR dňa 19.03.2024 zverejnilo úvodnú informáciu o tom, že od 8. apríla 2024 spúšťa nový národný projekt Zručnosti pre trh práce, cez ktorý bude možné získať finančnú podporu na vzdelávanie alebo rekvalifikáciu.

Tento projekt nahrádza projekt „Nestrať prácu – vzdelávaj sa“ a podobné projekty, ktoré boli ukončené v minulom roku. Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR avizovalo rozbehnutie podobného projektu začiatkom roka 2024 a je to tu! 

Menia sa však niektoré podmienky získania finančnej podpory, a preto si ich zhrnieme:
1.    Projekt nie je určený pre samostatne zárobkovo činné osoby, tzn. fyzické osoby- podnikateľov!
2.    Projekt Zručnosti pre trh práce je určený ako pre zamestnané osoby, tak aj pre nezamestnaných. Každý uchádzač bude musieť byť zaevidovaný na úrade prácenezamestnaný ako uchádzač o zamestnanie a zamestnané osoby sa musia zaevidovať na ktoromkoľvek úrade práce (bez ohľadu na trvalý pobyt) ako Záujemca o zamestnanie – tlačivo „Žiadosť záujemcu o zamestnanie o sprostredkovanie vhodného zamestnania“, ktoré je možné podať osobne, elektronicky cez www.slovensko.sk alebo poštou.
3.    Väčší priestor a finančnú podporu získajú tzv. znevýhodnení uchádzači o zamestnanie pri prezenčnej forme vzdelávania.
4.    Jeden žiadateľ môže byť v rámci tohto projektu podporený maximálne 2-krát.
5.    Na poskytnutie príspevku nie je právny nárok, tzn. že nie všetky žiadosti budú schválené
6.    Náklady na kurzy budú úradmi práce uhrádzané v 2 úrovniach:
       a)    vo výške 100% pri kurzoch realizovaných na základe akreditácie alebo iného relevantného oprávnenia v zmysle  legislatívy SR (profesijne/odborne zamerané vzdelávanie)
       b)    vo výške 80% pri kurzoch realizovaných mimo akreditácie alebo oprávnenia podľa osobitných legislatívnych predpisov SR (vzdelávanie zamerané na prenositeľné kompetencie)
7.    V rámci tohto projektu nebudú podporované kurzy na vodičské oprávnenia skupiny B.
8.    Žiadosť o poskytnutie príspevku bude potrebné podať najneskôr 30 kalendárnych dní pred začiatkom kurzu.

Podrobnejšie informácie Vám prinesieme akonáhle budú zverejnené na oficiálnych stránkach Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR, resp. Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Tešíme sa na stretnutie s Vami.

Váš team CeMS

Podobné články

Informačná bezpečnosť: Základné princípy a best practice

Informačná bezpečnosť: Základné princípy a best practice

KATEGÓRIA

V dnešnej digitálnej dobe je informačná bezpečnosť kriticky dôležitá pre každú organizáciu. Hrozby sa neustále vyvíjajú a útočníci hľadajú nové spôsoby, ako zneužiť zraniteľnosti. V tomto blogovom príspevku sa pozrieme na tri kľúčové oblasti informačnej bezpečnosti: Phishing, Active Directory a bezpečnosť vývoja aplikácií a softvéru.

Zobraziť viac
Agilné princípy a Scrum: Zrýchlenie dodávok a efektívne reakcie na zmeny

Agilné princípy a Scrum: Zrýchlenie dodávok a efektívne reakcie na zmeny

KATEGÓRIA

Zmeny v technológiách, zmeny na trhu...ako promptne reagovať? Najefektívnejšie riešenie je prijatie agilných princípov a framworku Scrum. Ak ste o nich ešte nepočuli, dozviete sa viac.

Zobraziť viac
ESG  - je najvyšší čas začať

ESG - je najvyšší čas začať

KATEGÓRIA

Správa o trvalej udržateľnosti, nefinančný audit, ESG ... počuli ste už o nich? Sú to témy, ktoré sa postupne stávajú súčasťou úvah a diskusií vo veľkých firmách, ale aj u ich menších partnerov a dodávateľov.

Zobraziť viac

Newsletter